Nestleder

Kathrine Kvåle Haatvedt

Jeg heter Kathrine Haatvedt og stiller til valg på stortingslisten til Vestfold og Telemark Ap - valgkrets Telemark. Jeg er 35 år og bor på Rjukan sammen med familien min. Til daglig jobber jeg som leder i PP-tjenesten i Tinn kommune. Jeg sitter i kommunestyret og formannskapet i Tinn, og er gruppeleder for Tinn Arbeiderparti. Ble også nylig valgt til nestleder i Vestfold og Telemark Arbeiderparti.

Kathrine Kvåle Haatvedt

Arbeiderpartiets grunnverdier og tanken om et samfunn med små forskjeller mellom mennesker, er hovedgrunnen til at jeg er politisk engasjert. Jeg vil kjempe for at alle skal ha like muligheter, uavhengig av bosted eller bakgrunn, og vil jobbe for gode fellesskapsløsninger som ivaretar de mange og ikke de få. Dessverre har åtte år med en høyreregjering bidratt til at forskjellene øker. Dette er noe jeg vil bidra til å snu.

Vi trenger at det føres en god distriktspolitikk som gir folk mulighet til både å bo og skape der de selv vil. Derfor må vi sørge for gode velferdstilbud og at distriktene ikke tappes for arbeidsplasser. Vår region har uendelige muligheter – de må vi gripe nå, slik at vi kan stimulere til både utvikling og tilflytting.

Trygghet kan ikke sentraliseres, trygghet må være der folk er! Jeg er brennende engasjert i at innbyggere og tilbud i fylket ja hele Norge skal ivaretas på en god måte.

  • Ble første gang valgt inn i Tinn kommunestyre i 2007. Er inne i min fjerde periode nå. Er også styreleder for Næringsfondet for Tinn kommune.

  • Er utdannet allmennlærer med fordypning i norsk, samfunnsfag og spesialpedagogikk, og med videreutdanning i norsk som andrespråk og sosialpedagogikk. Tok senere master i pedagogikk med vekt på didaktikk og ledelse. I tillegg har jeg studert offentlig rett og lederskap og omstilling i skolen.

  • Har tidligere jobbet 12 år som lærer i ungdomsskolen. Jeg har også vært pedagogisk rådgiver.