Stortingskandidat

Bente Seierstad

Jeg heter Bente Seierstad (50), bor i Larvik og stiller til valg for Arbeiderpartiet i Vestfold valgkrets. Jeg er særskilt opptatt av at velferden skal styrkes og at velferden skal være profittfri.

Bente Seierstad

Jeg har en utdanning på bakgrunn av miljøvern og har en master i styring og ledelse, hvor en del av masteren var i helsefremmende arbeid. 

Det er flere og flere innbyggere som faller utenfor og skattelette til de som har mest fra før, bekymrer meg aller mest. De som har minst fra før må dermed betale prisen for å opprettholde velferdstjenesten for alle. Jeg er også engasjert meg spesielt i at tjenestene i velferden skal være profittfritt. Skattepengene skal ikke gå til berikelse til enkelte private aktører. Derfor må ideelle organisasjoner få et bedre vern og styrket samarbeid med det offentlige når tjenester skal ytes. 

Jeg har sittet i kommunestyret i to perioder og har vært leder i helse- og omsorgskomiteen i en periode. Politikk er noe jeg alltid har interessert meg for, som samfunnsengasjert borger ble jeg på midten av 2000-tallet engasjert i lokalpolitikken. 

Jeg jobber som daglig leder i en barnehage og trives svært godt i jobben. Sitter også i styrer for ulike bedrifter blant annet i Norsk lærerlag i Vestfold fylke, noe jeg synes var og er spennende og givende. 

Jeg er svært glad i å gå i naturen, ikke for å trene akkurat, men mer for å finne roen, lytte til podkaster, musikk og krimbøker.