Politikere

Stortingskandidater Vestfold

 • Jeg heter Maria og stiller til valg for Arbeiderpartiet i valgkrets Vestfold. Jeg er 41 år, bor i Åsgårdstrand og har to barn. Jeg er barne- og ungdomsarbeider og har en brei utdanning innen pedagogiske fag og samfunnsfag. Min arbeidserfaring er fra undervisning i både fengsler og videregående skole. Jeg har arbeidet i barnehage, SFO og mye med ungdom. Jeg har også god arbeidserfaring fra flere forskjellige organisasjoner. Jeg sitter i dag på Stortinget og representerer Vestfold, er med i Arbeiderpartiets sentralstyret og er partiets kriminalpolitiske talsperson.

 • Hei! Jeg heter Truls og stiller til valg for Arbeiderpartiet i valgkrets Vestfold. Jeg bor i Helgeroa sammen med Line og våre to barn på 10 og 13 år. Jeg er leder av Vestfold og Telemark Arbeiderparti og leder for Hovedutvalg for næring og reiseliv i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

 • Jeg heter Camilla Maria, er 20 år og kommer fra Holmestrand. Jeg studerer serviceledelse og jobber deltid i et familiedrevet rørleggerfirma. Der har jeg jobbet siden jeg var 13 år. Jeg stiller til valg for Arbeiderpartiet i Vestfold valgkrets, fordi jeg ønsker å være med å skape et mer rettferdig, inkluderende og likestilt samfunn. Alle fortjener å leve livet i trygge og frie liv. Elske den man vil, være den man vil og bli den man vil.

 • Hei, jeg heter Arild, jeg er Sandefjording og stiller til valg for Arbeiderpartiet i Vestfold valgkrets. Jeg har rukket å bli 54 år, er gift og har to sønner. Til daglig jobber jeg som spesialrådgiver innen næringspolitikk, energi, klima og miljø i LO forbundet Industri Energi. Tidligere fagbladjournalist, oljearbeider og sjømann - Ærlighet, toleranse, respekt og åpenhet, er viktig for meg. Jeg har vært folkevalgt i Sandefjord siden 2003 og er nå med i kommunestyret, formannskapet og miljø- og planutvalget. Er også styremedlem i Vestfold og Telemark Arbeiderparti.

 • Hei! Jeg heter Trude Viola Antonsen (51) og bor i Ramnes i Tønsberg kommune. Jeg stiller til valg for Arbeiderpartiet Vestfold valgkrets. Jeg er opptatt av et levede landbruk over hele landet, og variert produksjon og mener dagens regjerings sentraliserings politikk er fullstendig feil. Det er stor forskjell på rasjonell drift og legge halve landbruks Norge ned. Landbruket og matproduksjonen er stor her jeg bor midt i matfatet, det er en stor næring og jeg mener at når vi snakker næringspolitikk så mener vi all næring også landbruket.

 • Jeg heter Roar, er 22 år, kommer fra Tønsberg og stiller til valg for Arbeiderpartiet i Vestfold valgkrets. Jeg er folkevalgt for Arbeiderpartiet i Tønsberg og sitter i helseutvalget. Tønsberg og Vestfold burde være et sted unge har lyst til å etablere seg. Vi må ha ren luft, gode og rimelige boliger og attraktive jobber. Erfaringa fra kommunestyret i Tønsberg har lært meg at samarbeidet mellom Tønsberg og staten er viktig. Med en Arbeiderpartiregjering vil Tønsberg ha mer penger til å gjøre nødvendige endringer. Jeg vil bruke de neste fire årene på å løfte utfordringene til unge i vår region.

 • Jeg heter Cathrine Palm Spange, bor i Færder og stiller til valg for Arbeiderpartiet i Vestfold valgkrets. Jeg er en irrgrønn sosialdemokrat og tror som ikke tror vi klarer det krevende grønne skiftet hvis vi ikke får alle med oss på snuoperasjonen – og da er sosial ulikhet den største trusselen.

 • Hei! Jeg heter Kerim Jaber og stiller til valg for Arbeiderpartiet Vestfold valgkrets. Jeg er 21 år gammel og bor I Andebu. Jeg sitter som folkevalgt for Arbeiderpartiet i Sandefjord kommune og sitter som kasserer i Sandefjord Arbeiderparti. Like muligheter, inkludering og solidaritet, betyr mye for meg. Jeg vil jobbe for en sterk fellesskole, der alle uansett bakgrunn møtes og gis de samme mulighetene til å lykkes.

 • Jeg heter Bente Seierstad (50), bor i Larvik og stiller til valg for Arbeiderpartiet i Vestfold valgkrets. Jeg er særskilt opptatt av at velferden skal styrkes og at velferden skal være profittfri.

 • Hei sann! Jeg heter Eirik Belaska, fra Horten, og stiller til valg for Arbeiderpartiet i Vestfold valgkrets. Grunnen til at jeg står på lista til Arbeiderpartiet er at jeg er 100 prosent overbevist om at vår politikk er den beste for landet og alle oss som bor her. Jeg er veldig opptatt av de som ikke alltid står først i køen.

 • Hei, jeg heter Kristine og og stiller til valg for Arbeiderpartiet i Vestfold valgkrets. Har vært kommunepartileder i Holmestrand Arbeiderparti siden 2015 og har bakgrunn fra administrasjon og logistikk. Gift tobarnsmor som bor i Sande i Vestfold og som elsker politikk og organisasjon. Brenner for å gjøre en forskjell på alle plan i samfunnet generelt.

 • Hei! Jeg heter Pål og stiller til valg for Arbeiderpartiet Vestfold valgkrets. Jeg er gruppeleder for Færder Arbeiderparti, kommunestyrerepresentant og medlem i formannskapet. Jeg er aller mest inspirert av få til endringer som sikrer allemannsretten særlig knyttet til strandsonen, barn og unges muligheter for å få en forutsigbar og god oppvekst og ikke minst få vekst i befolkning og næringsutviklingen.

 • Hei! Jeg heter Hilde Elgesem Andersen og stiller til valg for Vestfold og Telemark Arbeiderparti, valgkrets Vestfold. Jeg er 47 år, bor i Åsgårdstrand med mine to gutter og ektemannen min. Jeg sitter i min første periode i kommunestyret i Horten kommune, fylkestinget i Vestfold og Telemark og Hovedutvalg for klima, areal og plan. Er fagarbeider og tillitsvalgt i industrien i Horten for Fellesforbundet. Har deltatt i Arbeiderpartiets arbeidslivsutvalg der arbeidslivspolitikken til Arbeiderpartiet ble formet og vedtatt.

Stortingskandidater Telemark

 • Hei, jeg heter Terje og kommer fra Skien. Er gift med Marit og stolt far til tre (nesten) voksne barn. Jeg stiller som 1.kandidtat på stortingslisten til Vestfold og Telemark Arbeiderparti - valgkrets Telemark. Har bakgrunn som energimontør i det som var Skiensfjordens kommunale kraftselskap, nå Skagerak Energi, og er oppvokst på Skotfoss i Skien. Sitter i dag på Stortinget og representerer valgkretsen min. Sitter også i Arbeiderpartiets sentralstyre og er Arbeiderpartiets næringspolitiske talsperson.

 • Hei! Eg heiter Lene Vågslid, er 34 år frå Dalen og stiller til val på stortingslisten til Vestfold og Telemark Arbeiderparti - valgkrets Telemark. Eg er utdanna faglærar i praktiske og estetiske fag, og har også eit årstudium i barnevernspedagogikk. Eg bur i lag med Arild, som eg har ei dotter på snart 5 år i lag med, samt to bonusbarn på 9 og 13 år. Representerer i dag Telemark på Stortinget og leder også Justiskomiteen.

 • Jeg heter Jone Blikra og stiller som 3.kandidat på stortingslisten til Vestfold og Telemark Arbeiderparti – valgdistrikt Telemark. 58 år gammel, gift og har 3 voksne barn + 2 bonusbarn. Jeg har tidligere vært ordfører i Kragerø og er i dag gruppeleder for Arbeiderpartiet i kommunestyret, formannskapet i Kragerø, og jeg sitter også i styret i Vestfold og Telemark Arbeiderparti.

 • Tone E Berge Hansen

  Jeg heter Tone og er valgt som 4.kandidat på valgkrets Telemarks stortingsliste. Jeg bor i Brevik sammen med mann, en sønn på 19, samt tvillinggutter på 15 år. Selv er jeg 52 år, og jobber som seksjonsleder ved Sykehus Telemark, i tillegg til at jeg representerer Vestfold og Telemark Arbeiderparti i fylkestinget, hovedutvalg for samferdsel og i fylkesutvalget.

 • Hei! Jeg heter Bengt Halvard, er ordfører i Hjartdal kommune, og stiller til valg for Telemark arbeiderparti. Jeg er 43 år, har en sønn på 18, har flere bonusbarn og har allerede blitt bonusbestefar til tre herlige jenter. Er i dag ordfører i Hjartdal kommune.

 • Jeg heter Elisabeth og stiller til valg for Telemark Arbeiderparti. Jeg er 24 år, og er født og oppvokst i Bamble. Jeg er folkevalgt i Bamble kommunestyre og representerer Arbeiderpartiet på fylkestinget i Vestfold og Telemark.

 • Hei! Jeg heter Fredrik og er 21 år fra Porsgrunn. Til vanlig er jeg student og folkevalgt. Jobber i dag som rådgiver at Arbeiderpartiets stortingsgruppe,

 • Jeg heter Kathrine Haatvedt og stiller til valg på stortingslisten til Vestfold og Telemark Ap - valgkrets Telemark. Jeg er 35 år og bor på Rjukan sammen med familien min. Til daglig jobber jeg som leder i PP-tjenesten i Tinn kommune. Jeg sitter i kommunestyret og formannskapet i Tinn, og er gruppeleder for Tinn Arbeiderparti. Ble også nylig valgt til nestleder i Vestfold og Telemark Arbeiderparti.

 • Jeg heter Nikolai og stiller til valg for Vestfold og Telemark Arbeiderparti – valgkrets Telemark. Jeg jobber nå som fylkessekretær i Vestfold og Telemark AUF. Sitter i bystyret i Skien og sitter også i hovedutvalget for kultur, idrett, friluftsliv og frivillighet. Er også nestleder i Skien Arbeiderparti.

 • Hei! Jeg heter Hedda og er en ekte Skiensjente. Bosatt på Gulset sammen med samboer, fire barn i aldersspennet 1, 12, 15 og 17 år og en katt som heter Alva. Er i dag ordfører i Skien kommune.

 • Hei! Jeg heter Trond Jarle Roalstad, er 39 år og bor i Drangedal. Sammen med Stine har jeg tre barn, gutt på 13 og tvillinger, gutt og jente, på 11 år. Stiller til valg på stortingslisten til Vestfold og Telemark Arbeiderparti - valgkrets Telemark. I Drangedal er jeg valgt inn i min andre periode i kommunestyret, hvor jeg nå er gruppeleder for Drangedal Ap.

 • Jeg heter Gry og er med på valgkrets Telemarks stortingsliste. Er mamma for to jenter og har nylig blitt bestemor. Er i dag ordfører i Notodden, hvor jeg har sittet i to perioder.

Stortingsrepresentanter 2017-2021 > Telemark

Stortingsrepresentanter 2017-2021 > Vestfold


Fylkestinget

 • Bosted: Holmestrand Jeg vil være med å bygge en ny fylkeskommune med livskraftige bygder og attraktive byer. Tillit skaper produktivitet, og det er i fellesskap vi løser de store oppgavene best. Jeg vil jobbe for å redusere sosiale forskjeller og forhindre utenforskap i alle aldersgrupper og på alle arenaer. Vi får til mer sammen enn hver for oss.

 • Hei! Jeg heter Truls og stiller til valg for Arbeiderpartiet i valgkrets Vestfold. Jeg bor i Helgeroa sammen med Line og våre to barn på 10 og 13 år. Jeg er leder av Vestfold og Telemark Arbeiderparti og leder for Hovedutvalg for næring og reiseliv i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

 • Jeg heter Tone og er valgt som 4.kandidat på valgkrets Telemarks stortingsliste. Jeg bor i Brevik sammen med mann, en sønn på 19, samt tvillinggutter på 15 år. Selv er jeg 52 år, og jobber som seksjonsleder ved Sykehus Telemark, i tillegg til at jeg representerer Vestfold og Telemark Arbeiderparti i fylkestinget, hovedutvalg for samferdsel og i fylkesutvalget.

 • Hans hjertesak er et velfungerende kollektivtilbud for hele Vestfold.

 • Maja Foss Five

  Hei. Jeg heter Maja og er fylkestingsrepresentant i Vestfold og Telemark for Arbeiderpartiet. Jeg leder hovedutvalg for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett. Har en mann og 2 barn (10 og 12 år) og bor i Skien.

 • Liselotte er syvendekandidat til fylkestingsvalget i 2019 i Vestfold og Telemark og 15. kandidat til kommunevalget 2019 i Tønsberg. Klima, miljø og «det grønne skiftet» som rettesnor for valgene vi gjør. Kystlinje, grønne lunger og verdifull matjord må bevares for de som kommer etter oss. Vi må utvikle næringslivet og skaffe flere arbeidsplasser i fylket vårt. Jeg brenner for at alle barn og unge skal inkluderes i fritidsaktiviteter og vil at vi legger til rette også for uorganisert, fysisk aktivitet i anlegg og i friluft.

 • Student innen offentlig administrasjon og ledelse. Jobber ekstra som servitør. Har vært politisk aktiv i AUF i 2013 og stiller til valg på fylkestingslista på plass 9 - For Rikke er solidaritet, rettferdighet og like muligheter for alle, viktige verdier. Hun brenner for en skole som ser alle elevene og som gir alle muligheter til mestring. Hun ønsker et levende samfunn med aktivitetstilbud for alle og mange møteplasser for innbyggerne i Sandefjord.

 • Bosted: Sandefjord Skole og helsevesen. Kvaliteten på slike tjenester måles best gjennom hvordan de virker inkluderende og rettferdig, ikke hvordan de gir økte fordeler for de sterke og velstående.

 • Hei! Jeg heter Hilde Elgesem Andersen og stiller til valg for Vestfold og Telemark Arbeiderparti, valgkrets Vestfold. Jeg er 47 år, bor i Åsgårdstrand med mine to gutter og ektemannen min. Jeg sitter i min første periode i kommunestyret i Horten kommune, fylkestinget i Vestfold og Telemark og Hovedutvalg for klima, areal og plan. Er fagarbeider og tillitsvalgt i industrien i Horten for Fellesforbundet. Har deltatt i Arbeiderpartiets arbeidslivsutvalg der arbeidslivspolitikken til Arbeiderpartiet ble formet og vedtatt.

 • Bjørn Rudborg

 • Tenvik

 • Fabian er fylkestingsrepresentant og medlem av hovedutvalg for utdanning. Han er også styremedlem i Vestfold og Telemark Arbeiderparti, og medlemsansvarlig i Færder.


Styret

 • Hei! Jeg heter Truls og stiller til valg for Arbeiderpartiet i valgkrets Vestfold. Jeg bor i Helgeroa sammen med Line og våre to barn på 10 og 13 år. Jeg er leder av Vestfold og Telemark Arbeiderparti og leder for Hovedutvalg for næring og reiseliv i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

 • Jeg heter Kathrine Haatvedt og stiller til valg på stortingslisten til Vestfold og Telemark Ap - valgkrets Telemark. Jeg er 35 år og bor på Rjukan sammen med familien min. Til daglig jobber jeg som leder i PP-tjenesten i Tinn kommune. Jeg sitter i kommunestyret og formannskapet i Tinn, og er gruppeleder for Tinn Arbeiderparti. Ble også nylig valgt til nestleder i Vestfold og Telemark Arbeiderparti.

 • Erik er distriktets sterkeste talsmann. Som ordfører i Fyresdal er det kampen for distriktene og en politikk som legger til rette for bosetting i hele landet, som er Eriks viktigste profilsak. Alt må ikke sentraliseres for at det skal være godt nok! Er gift med Laila og var rådmann før han ble ordfører i 2011.

 • Elin er i dag ordfører i Sande. Hennes verdier er medmenneskelighet, raushet, ærlighet, ansvarlighet og respekt. Elin brenner litt ekstra for at kommunen som helhet skal være den beste kommunen å bo i. Vår nye kommune vil være satt sammen av tre unike lokalsamfunn som innbyggerne er stolte av og knytter sin identitet til. Elin ønsker seg en ny kommune der eksisterende stolthet og identitet ivaretas og utvides med en feiring av våre forskjeller og likheter. Gode tjenester som ser hele mennesket og tidlig innsats og forebyggende arbeid må stå i fokus. Hun tror på å jobbe som lag for å sikre gode tjenester og mener det er avgjørende at tverrfaglig samarbeid blir en norm i kommunen vår.

 • Hei, jeg heter Arild, jeg er Sandefjording og stiller til valg for Arbeiderpartiet i Vestfold valgkrets. Jeg har rukket å bli 54 år, er gift og har to sønner. Til daglig jobber jeg som spesialrådgiver innen næringspolitikk, energi, klima og miljø i LO forbundet Industri Energi. Tidligere fagbladjournalist, oljearbeider og sjømann - Ærlighet, toleranse, respekt og åpenhet, er viktig for meg. Jeg har vært folkevalgt i Sandefjord siden 2003 og er nå med i kommunestyret, formannskapet og miljø- og planutvalget. Er også styremedlem i Vestfold og Telemark Arbeiderparti.

 • Jeg heter Jone Blikra og stiller som 3.kandidat på stortingslisten til Vestfold og Telemark Arbeiderparti – valgdistrikt Telemark. 58 år gammel, gift og har 3 voksne barn + 2 bonusbarn. Jeg har tidligere vært ordfører i Kragerø og er i dag gruppeleder for Arbeiderpartiet i kommunestyret, formannskapet i Kragerø, og jeg sitter også i styret i Vestfold og Telemark Arbeiderparti.

 • Anne er ordfører i Tønsberg og medlem av kommunestyret og formannskapet.

 • Fabian er fylkestingsrepresentant og medlem av hovedutvalg for utdanning. Han er også styremedlem i Vestfold og Telemark Arbeiderparti, og medlemsansvarlig i Færder.

 • Jeg heter Nikolai og stiller til valg for Vestfold og Telemark Arbeiderparti – valgkrets Telemark. Jeg jobber nå som fylkessekretær i Vestfold og Telemark AUF. Sitter i bystyret i Skien og sitter også i hovedutvalget for kultur, idrett, friluftsliv og frivillighet. Er også nestleder i Skien Arbeiderparti.