Are Karlsen smiler til kamera

Hvem er Are Karlsen?

Bli kjent med fylkesordførerkandidaten vår

Are Karlsen er 55 år, gift, har tre barn (17, 20 og 23) og er bosatt i Horten. Han er utdannet vernepleier, har økonomiutdanning og hovedfag i helsefag. Gjennom mesteparten av yrkeskarrieren har han jobbet innen oppvekstsektoren. Han har vært veileder for barnehager og skoler, og vært leder innen barnevern og for forskjellige tiltak for barn og unge med ulike utfordringer. Han har også skrevet fagbøker.

Siden 2015 har han vært ordfører i Horten. Han er kjent som en samlende ordfører, som har fått til et bredt samarbeid på tvers av partier. Dette er åpenbart noe innbyggerne i kommunen har satt pris på, for ved forrige valg fikk Arbeiderpartiet en oppslutning på over 43 % i Horten.

Vi har stilt Are noen spørsmål

Hvorfor takket du nei til gjenvalg som ordfører i Horten?

  • Jeg trives utrolig godt som ordfører og er privilegert som har fått lov til å være det i åtte år. Jeg har imidlertid alltid ment at folk ikke bør bli for lenge i den typen posisjoner, så da må det gjelde meg selv også.

Hvorfor takket du ja til å stille som fylkesordførerkandidat?

  • Jeg mener at vi nå har en unik mulighet til å bygge et helt spesielt og effektivt fylke. Vi er seks ganske folkerike kommuner med korte avstander. Vi er på mange måter et felles bo- og arbeidsmarket, så gjennom tett og godt samarbeid kan vi få til veldig mye.

Hva er dine hjertesaker?

  • Jeg er mer opptatt av helhet enn av enkeltsaker. Hvis skal skal peke på en ting, så handler det om å utvikle en offensiv næringspolitikk, parallelt med at vi hele tiden tar vare på naturverdiene våre. For å lykkes med dette kreves det godt samarbeid mellom kommunene og klokskap i bruken av arealer.

Hva er det fineste med Vestfold?

  • Vi har utrolig mye å være stolt over i Vestfold, som kystlinja, naturen, næringslivet og kulturlivet, men det aller fineste er definitivt alle folka. Det er alle de fine folka som gjør Vestfold til Vestfold.

Hva vil være din styrke som fylkesordfører?

  • Hvis vi skal lykkes med dette må alle dra i samme retning. Min styrke har vært å få folk til å jobbe sammen mot felles mål. Jeg vil at fylkestinget skal være som et kollegium, der vi alle gjør alt vi kan for å gjøre hverandre så gode som mulige. Sammen skal vi lage et grønt fylke, hvor det er godt å vokse opp, gå på skole, studere, jobbe og leve.

Hvem er du som person?

  • Jeg er nok en helt vanlig fyr, som nesten alltid er i godt humør. Jeg er nok også en veldig optimistisk type, som alltid ser muligheter. Ellers er jeg en familiemann, som er glad i både fjellturer, trening, kulturopplevelser og fotballkamper.

Har du noen særheter eller spesielle interesser som du kan dele med oss.

  • Ja, jeg er norgesmester i backgammon. Det er en spesielle interesse, som i stor grad handler om sannsynlighetsberegning. Jeg er også en relativt fanatisk Leeds-fan, som på ett eller annet vis finner plass til å se alle lagets kamper.

Helt til slutt, hva er det fineste ordet du vet om?

  • Det må bli raushet. Det er vakkert!

Vil du vite mer om Are - se video under !

Fant du det du lette etter?

Tusen takk for din tilbakemelding!